Vidékfejlesztési agrármérnöki MSc

A vidékfejlesztő és agrármérnök képzés mindenek előtt agrár, gazdasági, menedzsment, vidékszociológiai, valamint területfejlesztési ismeretekre építve a fenntartható fejlődés és a vidéki térségek mai problémáinak megértésére, a fejlesztések lehetséges irányainak meghatározásában való közreműködésre, a konkrét fejlesztési programok megfogalmazására, azok megvalósításának menedzselésére és a folyamatok monitoringjának végzésére lesz alkalmas.

A széleskörű menedzsment- és vidékfejlesztési megalapozás kiváló lehetőséget teremt egyrészt a különböző munkakörülményekben történő isme-ret-adaptálásra, másrészt a specializáció révén egy-egy területen történő intenzív elmélyülésre.

Munkahelyként a saját és társas vállalkozások, szövetkezetek, pénzintézetek, biztosítótársaságok, önkormányzatok, a szakigazgatás hivatalai, szaktanácsadó szervezetek határozhatók meg, ahol a fenti tevékenységeket alapvetően közép és felsőszintű vezetői beosztásban képesek ellátni. Ezeket a képességeket az uniós programok – ide értve a Nemzeti Fejlesztési Tervet – megvalósítása során is kiválóan lehet kamatoztatni.

 

Szakképzettség: okleveles vidékfejlesztő agrármérnök
Képzési terület: gazdaságtudományok
Képzési helyszín: Gödöllő, Szarvas
Munkarend: Nappali, Levelező
Finanszírozási forma: Állami ösztöndíjas / Önköltséges (nappalin, levelezőn: 400.000 Ft/félév)
A képzési idő: 4 félév

 

Egy volt hallgató véleménye:

„A képzés során megszerzett tudás és gyakorlati tapasztalat megalapozta szakmai karrieremet és biztos hátteret nyújtott Európai Uniós és egyéb szakmai döntéseim meghozatalánál.”

Dr. Velikovszky László
címzetes egyetemi tanár

 

A szak mintatanterve a 2017/18. tanévtől