Mezőgazdasági szakoktató BSc

Szakképzettség: mezőgazdasági szakoktató ... szakirányon
Szakirányok: mezőgazdasági; kertészeti; mezőgazdasági gépészeti
Képzési terület: agrár
Képzési ág: mezőgazdasági
Képzési helyszín: Gödöllő
Munkarend: Levelező
Finanszírozási forma: Állami ösztöndíjas / Önköltséges (levelezőn: 250.000 Ft/félév)
Képzési idő: 7 félév

 

A szakoktató-képzés az iskolai rendszerű és az iskolarendszeren kívüli szakképzésben a gyakorlati oktatás tervezésére, szervezésére, vezetésére valamint oktatási tevékenységre való felkészítés, amely kiterjed a szakmai tantárgyakhoz kapcsolódó laboratóriumi foglalkozások, valamint a vállalati képzőhelyeken folytatott üzemi (tanműhelyi) gyakorlatok lebonyolítására. A képzés része a felsőfokú szakképzés, a felnőttképzés és a munkaerő-piaci átképzés gyakorlati képzési feladataira, a közoktatás gyakorlati képzési feladataira való felkészítés is.

A szakra csak az jelentkezhet, aki megfelelő, a szakmacsoportba tartozó érettségi bizonyítvánnyal, vagy OKJ-s szakképesítéssel is rendelkezik.

A nappali és levelező képzési idő hat + egy félév. A pedagógiai tantárgyak oktatása megfelel a pedagógusképzés egységes követelményrendszerének. A hallgatók a következő szakirányok közül választhatnak:

  • Mezőgazdasági szakirány: A növénytermesztő és az állattenyésztő szakterületekhez kapcsolódó tantárgyak gyakorlati oktatására készít fel;
  • Kertészeti szakirány: A szőlő- és gyümölcstermesztés, a zöldségtermesztés, a dísznövény kertészet, valamint a táj- és parképítés szakterületeihez kapcsolódó tantárgyak gyakorlati oktatására készít fel;
  • Mezőgazdasági gépészeti szakirány: A mezőgazdaságban alkalmazott erő- és munkagépek üzemeltetéséhez és javításához kapcsolódó tantárgyak gyakorlati oktatására készít fel.

 

Egy volt hallgató véleménye:

"Gyönyörű környezet, kiváló oktatási színvonal, közvetített értékek. Ez alapozta meg számomra a jövőképet a tudomány világához vezető úton."

Kormány Béla
volt szakoktató hallgatónk, jelenleg doktorandusz

 

A szak mintatanterve 2017/2018 tanévtől