Ösztöndíj és gyakornoki pályázatok a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében

 

Ősszel számos ösztöndíjat és gyakornoki programot pályáztat meg a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány.

Chilében és Svédországban kutatni szándékozó PhD hallgatók számára indítanak újra Nemzetközi Ösztöndíjat. Ezek bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhetők, aki megfelel a feltételeknek.

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Klímapolitikai Intézet hallgatói ösztöndíj célja, hogy vízvédelemmel vagy más természetvédelemmel, klímaváltozással, fenntarthatósággal, zöld innovációval foglalkozó rövid 1-3 hónapos képzésben vegyenek részt a támogatott képzési területeken hallgatók.

A Művészeti munka ösztöndíj célja, hogy másképp nehezen elérhető lehetőségeket tegyen lehetővé a művészeti területen PhD tanulmányaikat végző hallgatók számára, legyen ez tanulmányút, kiállítás, konferencia vagy belföldi/külföldi felsőoktatási intézménynél folyatott tanulmányok. Ezzel az alapítvány célja az, hogy művészeti alkotásokon keresztül természetvédelemre, klímaváltozásra és fenntarthatóságra figyelmet felhívó művészek kihozhassák magukból a szakmai maximumot a tanulmányaik során.

Az ösztöndíjak jelentkezési határideje egységesen 2021. szeptember 30.

 

Az alapítvány gyakornoki programokat indított újra mind tavalyi, mind új szakcégeknél. Köztük vannak olyan nagy és ismert cégek, mint az MVM, a MOL, a Siemens Energy, az MCC Klímapolitikai Intézete és a MÁV Zrt.

A Global Water Partnership-pel induló együttműködés kapcsán Stockholmba és Pozsonyba kínálnak szakmai gyakorlati lehetőséget. Ezek is bármely felsőoktatási intézmény hallgatója számára elérhetők, aki megfelel a feltételeknek.

A hazai gyakornoki programjaink jelentkezési határideje egységesen: 2021. október 30.

A Global Water Partnership gyakornoki program jelentkezési határideje 2021. október 31.
 
 
További információ a https://kbka.org/palyazatok/ oldalon található.

Benyújtás határideje: 
2021-09-30